O meni
Kristina Nocent, dipl. ped., specializantka psihoterapije transakcijske analize in presojevalka za skotopični sindrom


Kadarkoli stopimo v stik s strokovnjakom, ki nam tako ali drugače pomaga, je dobro vedeti nekaj malega o njem ali njej. Torej, kdo sem jaz?

Pot v študij transakcijske analize sem se odločila tlakovati po diplomiranju iz andragogike. V času študija sem tudi sama bila vključena v osebno psihoterapijo. Prav zaradi sprememb, ki jih dosegam pri sebi in v mojem življenju, sem navdušena nad terapevtskimi pristopi in želim zato na takšen način omogočiti tudi drugim, da prekinejo začaran krog, ki ga živijo in se obrnejo naproti spremembam. Poleg individualnega dela, se izobražujem tudi za delo s pari, ker verjamem, da je intimen partnerski odnos pomemben dejavnik v zadovoljnem življenju osebe. Za kakovostno delo skrbim z izobraževanji ter supervizijami. Sem članica Slovente, tako tudi društev SKZP, EATA in ITAA.

Poleg študija transakcijske analize sem pridobila veliko življenjskih izkušenj z delom z osebami z motnjo v duševnem razvoju v Društvu Barka, kjer sem poleg strokovnega dela in koordiniranja, spoznavala in razreševala konfliktnost odnosov, stiske oseb in tesnobnost staršev. Dragocenost izkušenj sem našla v empatičnosti, iskrenosti in vztrajanju ob osebi, ko ji je težko. Veliko sem se naučila od njihove pristnosti, načina doživljanja življenja in drugačnosti.

Danes tlakujem pot v psihoterapevtsko delo poleg tega pa sem žena in mama dveh sinov. Kot pedagog in zdaj še starš, se zelo zanimam za različne vzgojne smernice ter uporabo mojega psihoterapevtskega znanja pri vzgoji. V tem času je moje zanimanje pritegnil skotopični sindrom, ki se najpogosteje opazi tako pri odraslih kot otrocih pri težavah z branjem, a tudi pri vrsti drugih spretnosti. Način testiranja in celotna ali delna pomoč takšni osebi, mi je vzbudila veliko navdušenje zato sem opravila izobraževanje in sem zdaj tudi presojevalka za skotopični sindrom.

V času, ki ga ne namenim delu ali študijo, ga preživljam z družino. Najdem si tudi trenutke zase, ko najraje berem, plešem na karkoli dinamičnega ali se sprostim s prijatelji.